Review - What if (drama english malaysia @ 8tv)

kalau kau kena tanam hidup-hidup, ape kau nak buat ?


Tengah aku menekan-nekan remote astro untuk mencari siaran-siaran menarik untuk ditonton pada malam rabu yang agak membosankan, aku tertarik pada drama yang bertajuk What If yang bersiaran di 8TV. So, aku teruskan tontonan. Ingatkan movie orang putih dari oversea, rupanya drama Inggeris dari Malaysia directed by Jehan Miskin. 

'What if' macam bunyi tajuk cerita yang tergantung. Setiap episod sambungannya lain2, ada What if you lose all of your money ?, What if you have a second chance?, What if man become woman dan banyak lagi.

Drama Inggeris Malaysia ni sungguh psiko. Cerita ni pasal seorang lelaki bernama Imzan yang mengalami gangguan emosi ala2 mental la kot. 

nah, ni sinopsisnya aku ambik dari 8tv punya laman sesawang. English la tapi.


"Imzan is a tortured soul who has lost everything in his life in a series of unfortunate events. To keep himself sane, he writes twisted tales about those around him until he discovers these stories come true!
He then uses this newfound ability to bend reality against all those who have wronged him until he comes up against someone else who uses a similarly devastating power back against him."
Dalam episod 'What if you were buried alive?' ni, Imzan kena tanam hidup2 dalam keranda kayu yang dimasukkan dalam lubang tanah yang dia gali sendiri. Dalam keranda tu ada tiga barang je yang dia ada, lighter, handphone (yang dia guna untuk berhubung dengan seorang lelaki pmisteri yang psiko dan tahu semua pasal hidup Imzan) dan anak kunci yang dia curi dari rakan penjahat yang mati kena tembak sebab kesian tengok Imzan. 

So, kalau korang la kat tempat Imzan, apa korang nak buat?

notakaki: Konklusinya, kalau kau kena tanam lepas kau mati, kau takkan dpat buat ape2 dah.

No comments:

Post a Comment