Berita Gembira 1 Ramadhan

#gembira 1 : pintu-pintu syurga dibuka. yippi!

#gembira 2 : pintu-pintu neraka ditutup. yadda!

#gembira 3 : syaitan-syaitan dah digari. yuhhu!

#gembira 4 : pagi tadi lebih kurang pukul 10 lebih aku dapat satu panggilan dari nombor yang tak dikenali. Aku angkat dan tanya sape. Rupanya panggilan tersebut adalah dari penganjur pertandingan poster yang aku sertai tempoh hari. Katanya poster yang aku hantar tempoh hari sudah diadili dan aku adalah salah seorang pembikin poster yang dipilih oleh juri sebagai salah seorang pemenang. Gila kau! Jadi, mereka meminta agar aku hantarkan maklumat yang mereka mahu seperti nombor akaun dan lain2. perghh.. nak tengok pemenang2nya gi sini ye.

Hari pertama ramadhan tahun ini sungguh bermakna buat aku.

Syukur. Alhamdulillah.


LAMPIRAN

1. Sabda Rasulullah صلى الله عليه وسلم : ““Apabila masuk Ramadhan, pintu-pintu syurga dibuka, ditutup pintu-pintu neraka dan syaitan-syaitan digari”. [HR al-Bukhari]

2. poster yang aku hantar hari tu untuk join contest

terima kasih banyak2 kepada sape yang like poster simple aku ni kat facebook!

1 comment: