Laptop kalis air.

       Kinah tengah minum air dalam botol air kaler biru. Tidak semena-mena botol biru berisi air masak itu terlepas dari tangannya. Riak mukanya yang berkerut-kerut sudah cukup mengambarkan betapa cuaknya dia. Masakan tidak, dihadapannya adalah sebuah laptop Dell milik peribadinya hampir disirami air. Mujur sebelum botol itu tergolek, dia sempat memutar penutup botol dan hasilnya air hanya berkocak di dalam botol dan tidak ada setitis pun yang mampu keluar dari botol air kaler biru itu. Riak muka Kinah sedikit lega apabila laptopnya terselamat dari disirami air masak.





Aiman  : Kalau laptop kinah kalis air kan best?
Kinah   : kenape?
Aiman  : Kalau ada meeting rahsia, macam rahsia kerajaan ke, atau underground punya
              projek,diorang buat kerja dalam air. Kalau buat atas darat nanti kantoi. So,
              kalau ada laptop kalis air bolehlah diorang buat kerja dalam air. Semua benda
              kalis air sampai kertas diorang nak tulis pun kalis air.. kahkahkah..
Kinah   : mengarut terlebih dah ni.. ( geleng kepala )

notakaki : study week buat aku otak aku tidak berada di posisi yang stabil

No comments:

Post a Comment