notebook 1malaysia..~


Salam...
Kat sini aku nak nak cerita pasal notebook 1Malyasia..dah tengok gambar kat atas??
2 orang adik aku dapat percuma sebelum balik raya hari tu..(jeles pun ada gak..hehe)
Aku terfikir gak, apa faedah kerajaan nak bagi notebook percuma untuk pelajar2 ni semasa usia sekolah menegah lagi..?
Aku tengok semenjak notebook ni berada di tangan adik aku, semua kerja tak jadi..Tak boleh berenggang langsung dengan notebook diorang ni..asyik2 main game..game angry bird, plant vs zombie, game ini,game itu....aku pun tak tahu apa lagi game yang diorang main..
Ingatkan dengan adanya benda ni, diorang lebih bersemangat nak belajar..tapi, hakikatnya  amat melekakan..
Dah ler dua-dua adik aku tu nak ambil periksa tahun ni..sorang spm sorang lagi pmr..adoyai..

Kalau aku nak tengok dari sudut positif pulak..emm..
1. mak bapak tak perlu susah2 nak keluar duit nak beli laptop..sebab orang dah bagi percuma..
2.Untuk melahirkan pelajar yang yang berminda IT..(celik komputer ~"kononnya")
3.Menjadi perangsang agar pelajar lebih bersemangat untuk belajar( entah betul ke tidak statement aku ni?)

so, the point is..we should think what is right..all of these negatives impact are come from ourself..do not put a blame on that stuff(notebook)..it is innoncent..we are responsible to change our mind become more positive ..
( actually, my English was a little bit messy..hehe, )..thats all..~
daaa~

No comments:

Post a Comment