BIO VS KIMIA..

Biology?? Nak kata susah tak jugak..nak kata senang sangat pon tak jugak..
Sebenarnya, kalau kita usaha lebih, benda yang susah tu insyaAllah akan jadi senang..amin
Kat sini aku ada lampirkan suasana atmosphera kat dalam makmal bio..

tikus comel yang menjadi mangsa..


hasil pembedahan budak2 sains hayat..

AP3 punya kawasan..hehe
eksperiment bedah tikus yang menyeronokkan..

Kimia..boleh tahan jugak subjek ni..memerlukan otak yang mampu berfikir secara logik dan kuat imaginasi..
formula2 yang agak memeningkan kepala..tetapi, siapa yang rajin akan berjaya,,
buat sesuatu, dapat sesuatu..


tak de kerja..ni saki baki sodium iodide dan lead nitrate yang dah tak digunakan lagi..aku campur dalam satu bekas nak buang kat dalam botol waste..

biarpun orang kata benda tu susah..jangan percaya bulat2..
lalui dulu, baru anda boleh percaya apa yang orang kata..
kaji dulu asal-usul kata2 diorang tu..
hakikatnya..bio dan kimia tak de la susah sangat pon..study lebih sikit, mesti boleh skor punye..
bio dan kimia memang  meneronokkan..!!


yang benar,
aiman-maripat

No comments:

Post a Comment